Image top
Image top

De Praktijk


Na mijn VWO te hebben behaald in 1993 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd in 1997 aan de Hogeschool in Enschede. Stage liep ik bij particuliere praktijken, het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo en op het Roessingh bij de kinderafdeling. Werkervaring deed ik op in particuliere praktijken in Duitsland en Nederland, maar zocht al snel naar meer handvatten om mensen te kunnen behandelen. Verscheidene cursussen op o.a. het gebied van schouder en knieproblematiek,bekken-en lage rugklachten,nek-en hoofdpijn,KNGF-congressen,medicaltaping en sportgeneeskunde werden gevolgd alvorens met de opleiding tot osteopaat te starten in 1999. Zo vergaarde ik meer kennis om de oorzaak van klachten beter te kunnen onderzoeken en behandelen. De afronding hiervan leverde de titel MRO op: Member of the Register of Osteopathie. Na een jaar co-therapeutschappen te Amsterdam (stage) heb ik met succes de case study/thesis over het PDS(prikkelbaardarmsyndroom) verdedigd. En daarmee in 2005 officieel mijn osteopathiediploma en de titel DO.: Diploma in Osteopathie.

Op 1 januari 2006 ben ik gestart met mijn eigen praktijk in Almelo op de haghoek. Medio 2013 is de praktijk verhuisd binnen Almelo naar het centraal gelegen Terra-gebouw aan de Kieftsbeeklaan 1 met meerdere medische disciplines in 1 pand. Ik werk veel samen met andere zorgverleners zoals huisartsen,(kinder)fysiotherapeuten,cesartherapeuten,psychologen etc om de patient optimale zorg te kunnen bieden. Ik was voorzitter in de periode 2010 t/m 2015 van de RLV,een osteopathienetwerk binnen Twente. Cursussen binnen de osteopathie werden gevolgd op het gebied van o.a. kinderpathologie, uitsluitingsdiagnostiek,orthomolerculaire diëtiek,sportcongressen enz.

De opleiding tot osteopaat duurt 6 jaar. Het is een post-HBO opleiding aan een particulier instituut. Ik heb de opleiding gedaan aan het College-Sutherland in Amsterdam.

Na succesvolle afronding van het geheel wordt de titel D.O. verkregen.

Osteopaten worden dan opgenomen in het Nederlands Register voor Osteopathie.